Basil Paneer

, ,

Paneer-juusto on kuin juustomaailman tofu. Pehmeärakenteinen ja suolaton intialainen herkku imee itseensä maut, paistuu kauniisti ja pitää hyvin muotonsa. Juusto tehdään juoksettamalla kiehuva maito sitruunamehulla ja valuttamalla keittiöpyyhkeessä tai juustoliinassa yön yli. Niin helppoa kuin se onkin, se vaatii aikaa ja ennakkosuunnittelua. Bongasin kaupassa Arlan uutuuden ja päätin testata sitä. Olin sopivasti latvonut basilika-armeijani ja päätin maustaa sillä kastikkeen, jonka resepti mukailee muilta osin palak paneer -kastiketta. Tuli todella hyvää! Tomaattia, basilikaa, pinaattia, juustoa. Tietysti yhdistelmä toimii.

Basil Paneer

Palak Paneerin inspiroima yrttisen tomaattinen kastike, joka antaa täyteläisyyttä raikkaaseen paneer-juustoon.
  • 250 g paneer-juustoa
  • 4 kpl tomaattia
  • 1 kpl iso sipuli
  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 100 g pakastepinaattia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 1 tl suolaa

Ohjeet

  • Halkaise tomaatit, poista puinen osa, pilko muutamaan osaan ja soseuta sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Jätä odottamaan. Pilko basilika ja sulata pakastepinaatti.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä ja lisää kuminansiemenet. Kun ne alkavat poksahdella, laske lämpöä ja lisää sipulit. Kuullota pehmeiksi, älä ruskista. Nostele seos muussattujen tomaattien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Paloittele paneer-juusto.
  • Palauta seos pannuun ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä. Lisää pinaatti, kerma ja basilika. Älä anna soosin kiehua kovaa. Lisää suola ja maistele. Nostele joukkoon paneer-juusto ja anna sen lämmetä kevyesti kuplivassa kastikkeessa. Tarjoile riisin, pehmeän leivän ja salaatin kanssa.

0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa