Uunimunakas bataatilla ja jalapenoilla

, , ,

Olen tehnyt usein espanjalaista munakasta ja sitä on sitten syöty kylmänä aamiaisiksi ja välipaloiksi. Siivutettu peruna antaa ruokaa sen verran ryhtiä ja piirakkamaisuutta että se maistuu jäähtyneenäkin. Tänään tein raikkaamman munakasversion bataatista ja ilman juustoa, maustettuna juustokuminalla ja tuoreella jalapenolla.

Uunimunakas bataatilla ja jalapenoilla

Kevyt ja maukas uunimunakas, joka sopii brunssille tai lounaaksi. Maistuu piirakkamaisuutensa vuoksi myös kylmänä!
4 annosta
  • 600 g bataattia
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl kauramaitoa tai vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 jalapeno tai muu mieto chili
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl polentaa
  • öljyä voiteluun

Ohjeet

  • Kuori bataatti. Viipaloi se 2-3 millin paksuisiksi siivuiksi. Mandoliini tai jopa terävä juustohöylä on tässä hyvä apu, jos veitsenkäyttö ei suju.
  • Laita bataattisiivut kattilaan ja laske päälle kylmää vettä niin että siivut peittyvät. Peitä kannella ja kiehauta, anna kiehua kahden minuutin ajan. Valuta keittovesi pois ja laske tilalle kylmää, jotta siivut eivät ylikypsy. Kaada jäähtyneet siivut lävikköön tai siivilään valumaan.
  • Lämmitä uuni 225 C°. Yhdistä kulhossa kauramaito ja jauhot. Lisää munat ja sekoita hyvin. Pilko jalapeno ja lisää se taikinaan, kuten myös jeera ja suola. Öljyä uunivuoka. Tein munakkaan halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, mutta perinteinen isompikin piirakkavuoka varmasti sopii, munakkaasta tulee vain hieman ohuempi.
  • Lado vuokaan ensiksi kerros bataattisiivuja hieman limittäin. Kaada sitten loraus munakastaikinaa päälle. Jatka siivujen ja taikinan lisäämistä kerroksittain kunnes molemmat ovat loppu. Munakastaikinaa kannattaa lisätä vain vähän kerrallaan ja jättää loraus loppuun, näin vuoka täyttyy tasaisesti. Ripottele ohut kerros polentaa päälle ja paista uunissa 25-35 minuuttia, kunnes pinta on rapea eikä reunoilla kupli nestettä.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa