Helppo piparjuurimajoneesi

, ,

Majoneesin tekeminen tällä hävikittömällä ja yksinkertaisella reseptillä on niin helppoa että valmisversiot jäävät useimmiten kauppaan. Piparjuurella maustettu on syrjäyttänyt meillä valkosipulisen klassikon. Otto paistoi eilen ulkona muikkuja ja surautin taas annoksen tätä dippailtavaksi. Ei kannata säikähtää tuotteen määrää, majoneesi säilyy nimittäin kaapissa ainakin pari viikkoa ja sopii lähes kaikkeen. Esimerkiksi nuudeleista, pavuista ja jämäkasviksista koostunut tämän päivän lounas nousi uudelle tasolle jo pienellä plöräyksellä.

Piparjuurimajoneesi

Helppo, raikas majoneesi. Sopii erityisen hyvin kaalisalaattiin, uuniperunoiden kanssa sekä riistahampurilaisten täytteeksi.
200 g
  • 1 muna
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl dijon-sinappia
  • 1/2 tl omena- tai valkoviinietikkaa
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl raastettua piparjuurta

Ohjeet

  • Riko muna korkeaan astiaan rikkomatta keltuaista. Lisää dijon-sinappi, etikka, valkosipulijauhe, suola ja sokeri.
  • Lisää ainesten päälle kaksi desiä rypsiöljyä, varo edelleen rikkomasta keltuaista. Paina sauvasekoitin pohjaan niin että keltuainen jää sen alle. Käynnistä se ja nosta hitaasti ylöspäin. Seos muuttuu hetkessä majoneesiksi.
  • Sekoita majoneesiin 1 rkl piparjuurta ja anna maustua 15-30 minuuttia. Majoneesi säilyy jääkaapissa tiiviissä astiassa parin viikon ajan.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa