Kermainen sitruunaspagetti

, , ,

Nopean nopea lounaspasta, josta tulikin erinomaisen hyvää. Onko ihme, jos kastikkeeseen laitettiin tilkka ihan oikeaa kermaa, jota kerrankin oli kaapissa viikonlopun kalakeittoherkuttelun jäljiltä. Ensi kerralla koitan kauraversiolla, sillä näillä mausteilla tuhti kuohukermakaan tuskin on tarpeen. Korottaisin tämän kertaheitolla lounasruuasta viikonloppuillalliseksi.

Vinkki! Jos keltuaisen erottelu kananmunan kuoren avulla ei ole tuttua touhua, kaikkein pomminvarmin tapa on rikkoa koko muna astiaan ja nostaa keltuainen sieltä käsin.

Kermainen sitruunaspagetti

Klassikkomakujen tasapainoa nopeasti valmistuvassa herkussa.
2
  • 2 annosta spagettia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • 1/2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1/2 luomusitruunan kuori
  • 1-1/2 rkl luomusitruunan mehua
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Ohjeet

  • Valmistele kastikkeen ainekset. Pilko sipuli. Raasta valkosipuli, sitruunankuori ja parmesaani. Hienonna lehtipersilja (varretkin voi käyttää). Erottele kananmunasta keltuainen.
  • Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuullota sipulia paistinpannussa tilkassa öljyä kunnes se on pehmeää. Lisää sitten raastettu valkosipuli ja sekoita. Lisää pannuun puoli desiä pastan keitinvettä sekä kerma. Anna kiehua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
  • Valuta pasta. Ota kastike pois liedeltä. Sekoita siihen keltuainen jatkuvasti sekoittaen. Lisää sitten kaikki muut raaka-aineet ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele kastike spagetin sekaan ja syö heti parmesaaniraasteen kanssa.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa