Kookoksinen siemenmysli

,

Väsäsin ainakin neljä vuotta mysliä samalla reseptillä. Se oli erään sandiegolaisen muotibloggarin väsäämä ohje mutta otin mielelläni kunnian, kun siitä sanottiin että ”sitä Pauliinan mysliä.” Sitä oli meillä aina ja taisipa sitä päätyä joskus lahjaksikin. Oli kyllä hyvää, mutta päälle hiipinyt vaniljan ja kanelin yliannostus oli sen verran vaikea päästä yli, ettei ole huvittanut hetkeen samalla ohjeella tehdä.

Kokeilin erilaisia, raikkaampia ja suolaisempia yhdistelmiä, joitakin niistä kehittelen vielä eteenpäin. Onnistuin kuitenkin vasta tekemään edullisista aineksista kaikkia omia myslin lempiominaisuuksia yhdistelevän reseptin, jota yksinkertaistin mahdollisimman paljon ja johon ei tule pähkinöitä ollenkaan. Niitä voi toki lisätä, mikäli haluaa, mutta esimerkiksi vesisyöpöt mantelit tuntuvat itselleni vähän turhalta luksukselta. Lisäksi pähkinätön linja on roimasti edullisempi!

Siemenistä, kaurasta ja paahteisesta kookosrouheesta tulee herkullinen kombo, jota voi syödä vaikka lempimaidon kanssa murojen lailla, ripotella jogurttien ja hedelmien päälle tai jopa viimeistellä jäätelöannoksen.

HUOM! Jos teet mysliä gluteenittomana, valitse gluteeniton kaurahiutale. Vegaanista versiota valmistaessa valitse makeutusaineeksi hunajan sijaan siirappi.

Kookoksinen siemenmysli

Herkullinen ja terveellinen aamiaismysli, joka sopii myös murojen tapaan syötäväksi.
  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl voikukkasiirappia tai hunajaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 175 C°. Mittaa siemenet, hiutaleet ja suola suureen kulhoon.
  • Mittaa kookosöljy ja siirappi/hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä sen verran, että nesteet sekoittuvat. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
  • Levitä mysli leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paahda uunissa 30 minuuttia, mutta sekoita kymmenen minuutin välein. Lisää sitten karpalot ja paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja laita ilmatiiviiseen purkkiin.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa