Misokeitto munalla

,

 

Meillä saattaa olla kylmän yön ja lämmityksen kanssa laiskottelun myötä aamulla alle 18 astetta alakerrassa. Jääkaappikylmä jogurtti ja hedelmät eivät siinä vaiheessa oikein maistu, joten päätin aloittaa lämpimien aamiaisten kehittelyn.

Misokeitto on niin helppo tehdä. Siitä saa terveellisen aamiaisen nopeasti ja ainekset löytyvät kaapista aina. Löysä keltuainen tekee liemestä herkullista ja ruokaisaa. Tämä on helppo myös tehdä yhden hengen lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi.

Resepti on nimenomaan yhdelle hengelle. Kertaa annokset syöjien määrällä. Jos teet montaa satsia kerralla, käytä sen verran laakeaa kattilaa että munat pysyvät erillään toisistaan.

 

Misokeitto munalla

Lämmittävä aamiainen tai kevyt lounas.
1 hengelle
  • 500 ml vettä
  • 1 porkkana
  • 5 cm:n pätkä purjoa
  • n. desin verran mitä tahansa juureksia pilkottuna
  • 2 tl misotahnaa (gluteenitonta)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kananmuna

Ohjeet

  • Kiehauta vesi. Lisää kasvikset ja soijakastike.
  • Keitä kasvikset kypsiksi ja riko muna sillä aikaa lasiin.
  • Kun kasvikset ovat kypsiä, laske lämpöä niin ettei keitto kiehu. Sekoita liemeen misotahna. Kaada sitten muna keittoon ja anna hautua noin viiden minuutin ajan, kunnes valkuainen on juuri asettunut.
  • Nosta munaa varovasti lusikalla sivuun ja kauho liemi sekä kasvikset kulhoon. Laske muna niiden päälle.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa