Paistettua lehtikaalia ja soijasuppiksia

, , ,

Piti tehdä uunimunakasta ja kaikki oli jo prepattu, kun kuivikseen astuessa huomasin että munat olivat päässeet loppumaan. Onneksi jääkaapissa lehtikaali odotti rasiassaan valmiina pelastamaan sunnuntaiaamiaisen. Loppusesonkiaan viettävät tällä hetkellä myös kakkapussisuppilovahverot, jotka yllättävät kylmienkin öiden jälkeen pienten kuusien alta pilkottamalla ja jotka bongaa aina silloin, kun mukana ei ole keräysastiaa. Onneksi taskussa on aina koirankakkapusseja. Ei siis ehkä houkuttelevin lempinimi, mutta kovin osuva. Lisukkeeksi suosittelen leipää ja munia missä muodossa vain.

Paistettua lehtikaalia ja soijasuppiksia

2 annosta
  • 0,5 l tuoreita suppilovahveroita
  • TAI
  • 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl sokeria
  • 200 g lehtikaalia
  • mustapippuria
  • 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja - pilkottuna
  • 1 rkl parmesaaniraastetta

Ohjeet

  • Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä noin puoli tuntia ja valuta siivilässä painelemalla lusikalla. Jos käytät tuoreita, poista puisevat osat (jos sellaisia on).
  • Pilko sienet. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja paista sieniä kovalla lämmöllä kunnes niistä irtoava neste on lähes hävinnyt. Laske lämpöä hieman ja lisää soijakastike ja sokeri, sekoita hyvin. Paista kunnes pannussa ei ole ollenkaan nestettä. Kaada sienet kulhoon.
  • Pilko aurinkokuivatut tomaatit kulhoon sienien kanssa - sakset ovat tähän hyvä työkalu. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja pilko kaali.
  • Kuumenna pannua keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä. Lisää kaali pannuun ja paista muutama minuutti välillä käännellen ja mausta mustapippurilla. Kun palasissa alkaa olla ruskistuneita reunoja, kaali on valmista. Kauho sekin kulhoon sienten ja tomaattien kanssa.
  • Lisää parmesaaniraaste ja sekoita. Tarjoile heti leivän ja munien kanssa.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa