Savuinen curry-kalavuoka

,

Savuinen curry-kalavuoka

Kaikenlaiseen sitä on vihreää currya ja kookosmaitoa tullut käytettyä, mutta että savukalan jämiin. Onneksi tein niin koska tulos oli erinomainen, yhtä aikaa täyteläinen ja kevyt. Pitkä kypsennysaika pehmentää curryn ja kookoksen makuja niin että kokonaisuus on enemmänkin lämpimän mausteinen kuin itämainen. Käytin vuokaan lohta mutta muukin savustettu kala käy takuulla yhtä hyvin. Sopii tarjoiltavaksi minkä vain yrtin kanssa!
4 hengelle
  • 250-300 g savustettua kalaa
  • 800 g kiinteää perunaa
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 2 kpl pientä sipulia
  • 1-2 kpl varsiselleriä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 1/2 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • öljyä paistamiseen

Ohjeet

  • Nosta kala paloina kulhoon. Poista mahdolliset ruodot ja riko sitten rakenne haarukalla. Aseta jääkaapiin odottamaan.
  • Kuutioi tai suikaloi juurekset. Suikaloituna rakenne on mehevä ja tasainen, mutta kuutioinnista on huomattavasti vähemmän vaivaa ja lopputulos silti herkullinen. Älä kuitenkaan jätä paloja liian isoiksi, halkaisijaksi sopii parhaiten alle 1,5 senttiä. Sekoita paloitellut juurekset kulhossa ja jätä odottamaan. Laita uuni lämpiämään 200 C° ja öljyä n.25x25 vuoka.
  • Pilko sipulit ja varsiselleri. Avaa kookosmaito ja ota currytahna esiin. Paista sipulia ja varsiselleriä öljyssä pannulla matalalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sitten currytahna ja paista 1-2 minuuttia sekoitellen kunnes tahna on pehmeää ja aromaattista. Lisää kookosmaito ja vesi, hämmennä tasaiseksi ja ota pannu heti pois lämmöltä.
  • Lisää seokseen lohi ja maista. Lisää suolaa tarpeen mukaan; seos saa olla voimakkaan suolaista sillä juurekset imevät sitä runsaasti. Sekoita lopuksi mukaan kananmunat.
  • Kasaa vuokaan vuorotellen juureksia ja lohikastiketta. Rapean kuori syntyy kun laittaa päällimmäiseksi juureksia ja lorauksen kastiketta.
  • Paista 200-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Vuoka on valmista kun reunoilla ei kupli enää juurikaan nestettä. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Notes

Ostathan kalaa vastuullisesti! Tutustu WWF:n kalaoppaaseen täältä.

0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa