Sticky lemon -tofu

,

Aloin vasta kehitellä tätä reseptiä mutta se onnistuikin niin hyvin että päätin jakaa sen. Myöhäisenä perjantai-iltana luulin etten ollut nälkäinen, mutta nämä Fentimans -inkiväärioluen kanssa jotenkin vain hävisivät lautaselta.

Juuston tilalta naposteltaviin käy myös sticky tofu, tällä kertaa sitruunalla maustettuna. Kuorrutus antaa tofulle suutuntumaa ja rasvaisuutta, puhumattakaan kirpeästä haposta joka sopii hyvin salaatteihin, leipiin, maalaisranskisten seuraksi ja vaikkapa tällaisiin sormisyötäviin.

HUOM! Vegaanisena tofut onnistuvat korvaamalla hunaja siirapilla.

Sticky lemon -tofu

Naposteltavaksi alkupalana tai osana ateriaa, esimerkiksi salaatissa tai ranskalaisten kanssa.
4 annosta
  • 270 g Maustamatonta Jalotofua (1 paketti)
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • n. 1 dl maissitärkkelystä
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua (puristettua, ei pullosta)
  • 1 rkl hunajaa

Ohjeet

  • Paloittele tofu sopiviksi paloiksi. Suosin tällasessa reseptissä noin sentin paksuisia, kolme senttiä leveitä paloja joissa on riittävästi paistopintaa ja joita on helppo sekoittaa pannulla. Kiehauta kattilassa 3 dl vettä ja lisää siihen suola. Ota kattila pois liedeltä ja pudota tofut kuumaan veteen. Anna imeytyä tunnin verran. Suolaliemessä maustuneet tofut voi säilyttää myös jääkaapissa myöhempää kokkaamista varten.
  • Kuivaa palaset puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Laita maissitärkkelys kulhoon. Lämmitä pienessä kattilassa liedellä hunajaa ja sitruunamehua niin että ne sekoittuvat toisiinsa - tämän voi tehdä myös mikrossa, matalalla lämmöllä, hyvin lyhyen aikaa.
  • Laita pannulle runsaasti öljyä, niin että pinta on kunnolla sen peitossa. Laita kuivatut tofupalat maissitärkkelyskulhoon ja pyörittele niitä haarukan avulla niin että ne ovat kauttaaltaan tärkkelyksen peitossa. Kuumenna paistinpannua keskilämmöllä ja kun öljy väreilee hieman, nosta palat pannulle käsin.
  • Paista noin viiden minuutin ajan ja käännä kun palat alkavat ruskistua. Ruskista toiseltakin puolelta noin viisi minuuttia. Siirrä pannua pois kuumalta liedeltä ja lorauta hunaja-sitruunaliemi sekaan. Liian kuumaan pannuun lisättäessä hunaja kärähtää nopeasti. Sekoita varovasti ja siirrä hetkeksi takaisin liedelle jatkuvasti sekoitellen, kunnes liemi tiivistyy tahmeaksi kuorrutteeksi tofujen pintaan. Tarjoile kylmänä tai kuumana!
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa