Sunnuntaisalaatti sydänkaalista

,

Sunnuntaisalaatti sydänkaalista

Tähän salaattiin tungetaan Cobbin salaatin hengessä jos jonkinlaista, mutta tekeminen on silti melko yksinkertaista ja lopputulos ylellistä herkkua. Suosikkikaalissani lehdet ovat sopivan väljät, jolloin haudutettaessa se maustuu läpeensä suolaisista chorizokuutioista. Haudutuksen aikana ehtii hyvin valmistella lisukkeet. Maku ei myöskään ole kovin voimakkaan kaalimainen varsinkaan kypsennyksen jälkeen, joten maistuu varmasti nirsommillekin. Hapokas kastike ja raikkaat tomaattilohkot antavat sopivan vastapainon rasvaisemmille päällisille.
2 annosta
  • 500-600 g sydänkaali
  • 50 g chorizoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kananmunaa
  • sinihomejuustoa maun mukaan
  • 2 kpl pieniä tomaatteja
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl sokeria

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 200 °C. Poista kaalista kanta ja huonot päällilehdet. Halkaise.
  • Kuutioi chorizo ja viipaloi valkosipuli. Paista niitä matalalla lämmöllä pienellä tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan, kunnes chorizon rasva on sulanut. Laita uunivuokaan pala foliota, sen verran iso että se yltää peittämään kaalit. Aseta kaalit keskelle leikkuupinta ylöspäin ja nostele lusikalla pannusta chorizoöljy ja -kuutiot niiden päälle. Kääri folioon ja laita uuniin hautumaan tunnin ajaksi.
  • Laita munat pieneen kattilaan ja peitä vedellä niin että ne peittyvät juuri ja juuri. Kiehauta kannen alla, nosta pois liedeltä ja jätä kannen alle kuudeksi minuutiksi (seitsemäksi, jos haluat ne täysin kypsäksi). Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää tilalle. Kun munat ovat jäähtyneet, kuori varovasti ja halkaise neljään osaan.
  • Viipaloi tai murustele aurajuusto. Poista tomaateista kanta ja pilko lohkoiksi.
  • Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja vispaa tasaiseksi. Maista kastiketta ja säädä jos on tarve, voit lisätä mukaan myös mustapippuria.
  • Ota kaalit uunista. Kaavi chorizokuutiot sivuun kaalien päältä ja suikaloi puolikkaat. Laita suikaleet kulhoon ja sekoita niihin puolet sinappikastikkeesta. Nostele lautaselle keoksi ja lisää päälle chorizo, kananmunalohkot, aurajuusto ja tomaatit. Pirskottele loppu kastike annosten päälle. Tarjoile heti.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa