Tomaattinen savusimpukkapasta

, ,

Savusimpukat tuliva tutuiksi joskus Maku-lehden keitto-ohjeesta, jota en onnistunut enää löytämään netistä. Onneksi lehtileike on tallessa, oli nimittäin herkullista soppaa. Törmäsin savusimpukoihin sittemmin myös Suusta Suuhun -blogin pastareseptissä, joka oli päässyt myös mainioon Halparuokakirjaan.

Pastaa teki minullakin mieli eräänä arki-iltana. Olin lähdössä reissuun seuraavana päivänä ja pakatessa heränneen nälän myötä muistin simpukkapurkin yläkaapissa. Tein tomaattisen, kasviksilla höystetyn pikasoosin joka maustoi täysjyväspagetin täyteläisellä aromillaan. Raastoin päälle ronskisti parmesaania vaikka se ei kuulemma kala- tai ayriäispastaan kuulu. Buhuu, säännöt on tehty rikottaviksi  varsinkin pitkinä, pimeinä, kiireisinä iltoina.

HUOM! Itse pastakastike on gluteeniton, joten spagetin valinnalla saat annoksesta gluteenittoman. Jättämällä pois parmesaanin pasta on myös laktoositon ja maidoton.

Tomaattinen savusimpukkapasta

Paras kotona tehtävä pikaillallinen.
4 annosta
  • 250-300 g spagettia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 prk Pirkka Parhaat savustettuja simpukoita öljyssä
  • kuivattua tilliä
  • mustapippuria
  • suolaa

Ohjeet

  • Tee esivalmistelut: Kiehauta spagettia varten runsaasti vettä isossa kattilassa. Valuta simpukoista öljy. Pilko sipuli ja paprika. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja chili. Puolita kirsikkatomaatit ja avaa tomaattimurska.
  • Lisää keitinveteen suola ja spagetti. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä sekä sipuli ja valkosipuli.
  • Kun sipulit ovat pehmenneet, nosta lämpöä hieman ja lisää kirsikkatomaatin puolikkaat. Paista hetki välillä sekoitellen, lisää sitten paprika ja chili ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada mukaan tomaattimurska ja huuhtele purkki tilkalla vettä, jonka lisäät myös pannuun. Kun seos kiehahtaa, laske lämpöä ja anna poreilla hiljaa, kunnes spagetti on valmista.
  • Valuta spagetti. Lisää simpukat ja tilli kastikkeeseen ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta ja sekoita mukaan spagetti. Tarjoile heti parmesaaniraasten kanssa tai ilman.
0 kommentit

Kommentoi

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa