Jos lounaan jälkeinen väsymys vaivaa, sopii kokeilla tätä täyttävää salaattia. Se jättää jälkeensä kevyen mutta ravitun olon. Raa’at juurekset ja vihreät linssit antavat pohjan suolaisen makealle sinapin ja hunajan yhdistelmälle, jota kevyt etikkaisuus ja paahteiset auringonkukansiemenet täydentävät. Pinnalle lisätyt mandariininpalat kruunaavat rapsakan kokonaisuuden makeudellaan.

Hunajasinappinen linssi-juuressalaatti

Erityisesti lounaaksi sopiva salaatti yhdistelee tarpeita kuivakaapista ja juureslaarista. Kastikkeen hunaja ja sinappi sitovat yhteen ohueksi veistellyt porkkana- ja palsternakkasiivut sekä mehevät linssit ja rapeaksi paahdetut auringonkukansiemenet. Annoksen viimeistelee makea mandariini. Salaattia voi valmistaa kerralla isomman annoksen, sillä se on seuraavanakin päivänä helppoa ja herkullista syötävää.
4 annosta
Linssit
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • öljyä
  • 1 tl garam masala -maustetta
  • 4 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
Hunaja-sinappikastike
  • 1 1/2 rkl hunajaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
Paahdetut auringonkukansiemenet
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 tl suolaa
Kasvikset
  • 1 iso porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 mandariinia

Ohjeet

Linssit
  • Huuhtele linssit siivilässä. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää linssit. Paista noin minuutin ajan jatkuvasti sekoitellen. Lisää garam masala, sekoita ja lisää vesi. Kun vesi kiehuu, murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Keitä 18-20 minuuttia, kaada siivilään ja jäähdytä huuhtelemalla kevyesti kylmällä vedellä.
Hunaja-sinappikastike
  • Sekoita ainekset yhteen vispilällä.
Auringonkukansiemenet
  • Kuumenna pannua keskilämmöllä. Lisää auringonkukansiemenet. Paahda noin parin minuutin ajan tai kunnes siemenet alkavat ruskistua. Ne kärähtävät helposti jos pannu on liian kuuma, joten tarkkaile ja sekoittele. Lisää lopuksi suola, sekoita ja kaada siemenet pannulta kulhoon tai lautaselle.
Kasvikset
  • Pese ja kuori juurekset. Jatka niiden veistämistä kuorimaveitsellä, käännellen ja tavoitellen mahdollisimman leveitä suikaleita. Laita kulhoon ja lisää noin puolet kastikkeesta, sekoita. Jos haluat salaatin pinnalle suikaleita, säästä muutama valioyksilö. Veistelystä jää helposti juurestikku käteen - syö se samantien.
  • Poista lehtiselleristä kuivat päät, vedä pitkittäin puoliksi ja paloittele pieniksi palasiksi. Lisää kulhoon juuresten kanssa.
  • Kuori ja viipaloi mandariinit. Mallia voit ottaa tästä videosta:
Salaatin kokoaminen
  • Lisää linssit ja puolet auringonkukansiemenistä kulhoon kasvisten kanssa. Sekoita. Nostele lautasille tai annostele eväsrasioihin. Laita loput siemenet ja mandariinipalat (sekä porkkanasiivut jos sellaiset säästit) annosten pinnalle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Nauti heti tai myöhemmin evääksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa