Lähikaupasta sai valita juureksia, kaalia ja sipulia ämpärillisen pilkkahintaan. Jättiläismäinen kaali on jo muutettu kääryleiksi ja keitoksi ja sipulit olivat historiaa viikossa, mutta lanttuja tuli rohmuttua liikaa. Onneksi on sosekeitot, nuo naistenlehtien laihdutusreseptien vakiovieraat. Sen sijaan että sekalaiset kasvikset keitetään ylikypsiksi ja sekaan sulatetaan nyrkillinen juustoa, kokeilin vähän erilaista lähestymistapaa. Helpon ohjeen bonuksena kämpän saa tuoksumaan joululta. Tarjoillaan paahdettujen pähkinöiden tai murustellun paneer-juuston kanssa. Keitto sopii pakastettavaksi.

Lanttusoppa

Paahteinen, lämpimillä mausteilla höystetty ruokaisa sosekeitto.
5 annosta
  • 900 g lanttua
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl garam masala -maustetta
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 6-9 dl vettä

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 200 °C ja päällystä pelti leivinpaperilla. Pilko lanttu noin 3x3 cm palasiksi laita palat kulhoon. Lisää öljy, garam masala, sokeri ja 1 tl suolaa ja sekoita hyvin. Paahda uunissa noin tunnin ajan, kunnes lanttujen pinta alkaa ruskistua ja ne pehmenevät.
  • Huuhtele linssit. Laita ne noin kahden litran kattilaan ja lisää kookosmaito sekä 400 ml vettä. Kiehauta, lisää 1/2 tl suolaa ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  • Kippaa leivinpaperilla paahdetut lantut kattilaan linssi-kookosseokseen. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää vettä kunnes saat haluamasi koostumuksen - toiset pitävät tuhdimmasta ja toiset ohuemmasta. Kiehauta sen jälkeen keitto vielä nopeasti liedellä ja säädä maku mieleiseksesi suolalla ja sokerilla. Tarjoile paahdettujen pähkinöiden tai paneer-juuston kanssa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa