Mintulla ja kaakaolla raidoitettu juustokakku

, , ,

Tämä juustokakku on maustettu tuoreilla mintunlehdillä ja tummalla kaakaolla. Se on rakenteeltaan hyvin ilmava mutta täyteläinen, hieman kuin vanukas. Kakun ulkonäkö on niin näyttävä varsinkin leikattuna, ettei ikinä uskoisi kuinka helposti se syntyy! Reseptistä löytyy ohjevideo, jonka avulla tekniikan voi nähdä käytännössä.

Tarvitset:

 • Kakku kootaan 20cm kokoiseen irtopohjavuokaan
 • Jotta mintunlehdet sekoittuvat kermaan tasaisesti, tarvitset sauvasekoittimen tai teräosalla varustetun monitoimikoneen

Vinkki! Kakun voi kasata hyvissä ajoin ennen tarjoiluajankohtaa ja asettaa sen suoraan pakkaseen jähmettymään. Se kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan päivää ennen tarjoilua.

Mintulla ja suklaalla raidoitettu juustokakku

Yksinkertaisella valmistustavalla syntyy näyttävä juhlatarjoiltava, jossa maistuu tuore minttu ja tumma kaakao.

Pohja

 • 150 g minttu Domino- tai Oreokeksejä
 • 60 g voita

Täytteet

 • 350 g Philadelphia-tuorejuustoa
 • 4 dl kermaa
 • 2 dl sokeria
 • 5 liivatelehteä
 • 1,5-2 dl tuoreita mintunlehtiä
 • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
 • 2-3 rkl kahvia
 • 1 tl vaniljasokeria
 • vettä
 1. Leikkaa leivinpaperista hieman irtopohjavuokaa suurempi ympyrä. Asettele paperi pohjaa vasten ja kiinnitä vuoan reunat pohjaan niin että paperi pingottuu paikoilleen ja ylimääräinen jää ulkopuolelle. Leikkaa leivinpaperista toinen, pitkä kaistale joka yltää kiertämään vuoan reunan.

 2. Murustele dominokeksit tehosekoittimessa terällä tai pussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksinmurusiin. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

 3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.

 4. Mittaa tehosekoittimeen tai korkeaan sauvasekoittimelle sopivaan astiaan 2 dl kermaa. Lisää 1,5-2 dl tuoreita mintunlehtiä. Määrä ei ole tarkka, suuremmasta määrästä saat vain enemmän makua. Suristele lehdet kerman joukkoon. Jatka sen verran että kerma muuttuu löysäksi vaahdoksi.

 5. Sekoita loput 2 dl kermaa, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vispaa löysäksi vaahdoksi ja sekoita mukaan 2-3 rkl kahvia. Hae täytteisiin samanlaista koostumusta ja lisää nestettä tai vatkaa kermaan rakennetta sen mukaisesti. Koostumus on hyvä, kun se on valuva mutta ei nestemäinen (katso kuva).

 6. Mittaa kulhoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja 1-2 rkl kylmää vettä. Vatkaa tasaiseksi.

 7. Liota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet noin puoleen desiin kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos tuorejuustoon voimakkaasti vatkaten. Jaa seos tasan minttukerman ja kaakaotäytteen joukkoon – käytä apuna kauhaa tai desimittaa ja annostele vuorotellen kumpaankin seokseen. Sekoita lusikalla tai nuolijalla, älä vispaa.

 8. Ota keksipohja jääkaapista. Ota molempiin täytteisiin oma kauha/desimitta tai käytä mittakannua. Aloita suklaatäytteestä ja valuta sitä keskelle noin desin verran. Toista sama minttutäytteellä. Valuta matalalta ja anna suklaakerroksen levitä sitä mukaa kun minttutäyte valuu keskelle. Jatka sitten suklaalla, valuttaen sitä keskelle edellistä kerrosta ja niin edelleen, kunnes molemmat täytteet ovat loppu. Valuttamisen välissä vuokaa kannattaa heilutella hieman jotta massa tasoittuu ja leviää reunoja kohti. Jos valutuksessa tulee virheitä, ne luovat helposti mielenkiintoisia kuvioita – eli lopputuloksesta ei ole tarpeen stressata. Alla olevasta videosta näet kuinka kerrokset syntyvät. Piirrä lopuksi pintaan kuviot cocktail-/hammastikulla.

  [wprm-recipe-video]

 9. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään yön yli. Jos on kiire, voit varmistaa kakun hyytymisen heiluttelemalla vuokaa ja seuraamalla miten massa tutisee – valmiina se vaikuttaa kiinteältä.

 10. Kun on tarjoilun aika, avaa irtopohjavuoka ja poista reunus. Kuori varovasti leivinpaperi kakun reunoilta. Liu'uta kakku vuoan pohjan päältä tarjoilulautaselle aluspaperista pidellen. Trimmaa halutessasi saksilla pohjan alla olevan paperin reunat.

 11. Jos haluat annospaloihin siistit leikkuupinnat, leikkaa kakku valmiiksi ennen tarjoiluvadille siirtämistä. Käytä terävää veistä ja huuhtaise se kylmällä vedellä jokaisen palan jälkeen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa