Helppo kaalisalaatti ei tarvitse montaakaan raaka-ainetta eikä aktiivista valmistusaikaa ole kuin kymmenen minuuttia. Mison maku ei ole hallitseva, vaan se antaa salaattiin täyteläisyyttä. Kaalisalaatti sopii lisukkeeksi erityisesti kasvis- ja grilliruuille.

Misolla maustettu keräkaalisalaatti

Keräkaali muuttuu rapsakaksi lisukesalaatiksi käden käänteessä.
Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
8 annosta
  • 500 g keräkaalta
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl misotahnaa
Tarjoiluun:
  • chili- tai paprikasuikaleita
  • seesaminsiemeniä

Ohjeet

  • Suikaloi kaali. Pehmitä suikaleita kaulitsemalla niitä annos kerrallaan. Siirrä kulhoon. Ripottele päälle suola ja nostele sekaisin salaatinottimilla.
  • Pilko sipuli pieneksi.
  • Sekoita kulhossa jogurtti, majoneesi ja misotahna. Raasta joukkoon valkosipuli.
  • Sekoita pilkottu sipuli ja kastike huolellisesti kaalisuikaleiden joukkoon. Anna maustua noin kaksikymmentä minuuttia. Valmista!
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa