Perunasalaatin juhlavampi ja raikkaampi ilme syntyy violetista perunasta ja kerrostetuista osista. Kokonaisuudessa maistuvat kuitenkin tutut maut.

Purple Queen -peruna ei ole pelkästään kaunis vaan myös herkullinen, varsinkin uunissa kuorineen kypsennettynä. Se säilyttää myös värinsä paremmin kuin keittäessä. Kuivuessaan hieman kypsennyksen aikana siitä tulee oivallinen maustettava marinadille. Samoissa mauissa kylpee punasipuli, josta tulee pehmeä ja makea lisä perunanpalojen joukkoon.

Salaatti on yksinkertaista koota. Sen voi tarjoilla lautasannoksina tai tarjoilulautasella. Elementit voi tehdä runsaasti ennakkoon, jopa edellisenä päivänä. Ainoastaan omena kannattaa viipaloida vasta viime hetkellä.

VINKKI! Jos annos ehtii seistä ennen tarjoilua, voit puristaa omenasiivujen pintaan hieman sitruunamehua estääksesi tummumisen.

VINKKI! Valitse kastikkeeseen ruokavalioiden vaatima jogurtti ja annos muuttuu vegaaniseksi/maidottomaksi.

Purple Queen -uuniperunasalaatti

Raikkaampi versio perunasalaatista tutuilla mauilla! Violetit ja sopivan jauhoiset Purple Queen -perunat säilyttävät hienon makunsa ja pehmeän koostumuksen uunissa kypsentämällä. Valmistus on ulkonäöstä huolimatta vähintään yhtä helppoa, kuin perinteisen majoneesipohjaisen perunasalaatin.
  • 600 g Purple Queen -perunoitavalitse samankokoisia
  • TAI muita jauhoisia perunoita
  • 1 iso punasipuli
  • 1 omena
Marinadi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
Jogurttikastike
  • 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 dl pilkottua suolakurkkua
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • TAI 1 rkl tuoretta
  • ripaus suolaa ja sokeria

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 200 °C ja päällystä pelti leivinpaperilla. Pese perunat ja pistele niihin reikiä haarukalla. Paista kuorineen uunissa 45 min. – 1 tunti, kunnes haarukka uppoaa perunaan vaivatta. Anna jäähtyä, kuori ja paloittele kulhoon.
  • Kuori sipuli ja leikkaa se puoliksi. Siivuta puolikkaat ohuiksi puolirenkaiksi ja lisää kulhoon perunoiden kanssa.
  • Sekoita marinadin ainekset ja sekoita peruna-sipuliseokseen. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
  • Tee sillä aikaa jogurttikastike. Raasta, hienonna tai purista valkosipuli ja pilko suolakurkku. Sekoita loppujen ainesten kanssa.
  • Annostele marinoitu peruna-sipuliseos lautasille tai tarjottimelle. Poista omenasta kannat ja kuori, jos et käytä kotimaista hedelmää. Siivuta ohueksi ja poista siemenet. Asettele omenasiivut peruna-sipuliseoksen päälle. Viimeistele jogurttikastikkeella. Voit lisätä halutessasi päälle mitä vain tuoreita yrttejä, ohuita punasipuliviipaleita ja oliiviöljyä.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa