Myynnissä oli ollut tuhat lippua ja ne olivat loppuneet tunnissa. Tuhat ihmistä tuntui isolta määrältä porukkaa, ainakin ahdettuna kauppahallin käytäville. Kauhukuvissani seisoin ihmisten keskellä kyynärpäät kylkiä vasten, käsissäni kylmettynyt annos ja tyhjä viinilasi, koska olin jo juonut sen jonottaessani ruokaa. Rapsakka talvisääkin ehti purra kahdenkymmenen minuutin jonotuksen aikana, mutta kun pääsimme ovista sisään, vastaan tulvivat lämmin ilma ja huumaavan hyvät aromit saivat rentoutumaan hetkessä.

Maistelimme illan aikana noin 14 eri annosta ja paria suosikkia vielä toisen kerran. Annosten koko oli suurimmassa osassa sellainen että siitä riitti kahdelle hengelle useampikin suupala. Sacher-kakku ja savustettu possu olivat jo isoja maisteluannoksiksi. Roots Kitchenin salaatti oli taas niin hyvää, että sitä olisi syönyt mielellään vähän enemmänkin. Suosikiksi nousi Reino Jokisen erikoisliikkeen puolelta noudettu annos, jossa oli paahtopaistia, piparjuurimoussea, siemennäkkäriä ja päällä kapriksia ja marinoitua punasipulia. Toinen suosikki oli ehdottomasti savusilakkapallero sitruuna-aiolilla, joka hävisi niin nopeasti etten muistanut edes yrittää kuvan ottamista. Arvelin että pallero olisi jäähtynyt oltuaan tarjolla tiskin päällä jonkin aikaa, mutta yllätyin iloisesti. Tulipa hörpättyä osterikin, mutta niiden makuun en kyllä ole vieläkään päässyt… Viinit olivat hyviä paria hieman tylsää yhdistelmää lukuunottamatta. Oli helppoa käydä ruuan kanssa valikoiman äärellä ja valita tarjoilijan suosituksen avulla. Ei tarvitse siis olla mikään viinituntija.

Pitkän tilan kapeille käytäville oli saatu aseteltua pieniä pöytiä, jollainen tuntui aina löytyvät pienen matkan päästä vapaana ja siistinä. Se olikin tarpeen, sillä panttia vastaan luovutettava viinilasi kulki mukana tietysti koko illan. Maistelupisteissä tuotteiden maksamiseen käytettäviä viini- ja ruokalipukkeita suositeltiin ostamaan etukäteen, mutta unohdettuani asian täysin päädyimme ostamaan lipukkeet paikan päältä. Se onnistui jonottamatta sekä tapahtuman alku- että loppuvaiheessa.

Kauppahallin juhlatunnelma oli onnistunut ja ruuat herkullisia. Talvisessa Turussa viihtyisämpää lauantai-illanviettopaikkaa on vaikea keksiä. Viinijonossa kuullun mukaan muutkin vaikuttivat yhtä tyytyväisiltä: ”Tuo riesling tulee muuttaan sun elämän”, huokaisi eräs rouva.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa